Rijbewijs

Sinds 1 augustus 2019 is er een nieuwe wegenverkeerswet op Bonaire. Een aantal zaken rondom het rijbewijs zijn nu anders geregeld dan eerst. Als je een scooter wil huren is het belangrijk om hiervan op de hoogte te zijn, je wil immers wel verzekerd op pad. Ook is het nu verplicht om een helm te dragen.

Als je beschikt over een autorijbewijs (B-rijbewijs) dan mag je op een 50cc scooter rijden. Als je een Europees scooter rijbewijs hebt (AM-rijbewijs) dan moet je minimaal 16 jaar oud zijn, anders 18 jaar.
Diverse verhuurders verhuren scooters met meer dan 50cc (bijvoorbeeld 90cc of 125cc). Let er dus op als je een scooter gaat huren dan je niet meer dan 50cc meekrijgt. Als je door de politie staande wordt gehouden kun je een boete krijgen. Maar dat is niet het enige, je bent ook niet verzekerd als je een ongeluk hebt. Zelf als het niet je eigen schuld is dan nog kan de verzekering van de tegenpartij besluiten om niet uit te betalen. Kies dus voor zekerheid en huur alleen een scooter met meer dan 50cc als je ook een motorrijbewijs hebt.

Scooters Bonaire verhuurt 50cc en 125cc scooters/motoren. Voor het gemak noemen wij de 50cc versie een scooter en de 125cc versie een motor. Bij Scooters Bonaire zijn we heel duidelijk hierin, je krijgt alleen een 125c motor (125cc) mee als je ook daadwerkelijk over een motorrijbewijs beschikt en deze kunt tonen in de winkel.

Reserveer nu uw scooter of motor!

Categories:

Comments are closed